Lamsvlees

Ons lamsvlees komt uit net noorden van Groningen, waar na genoeg ze het hele jaar verblijven op de dijken. Ze zijn van de ras de Texelaar, dit ras is wereld wijd bekend om zijn goede bevleesdheid. We laten de lammeren slachten bij slachthuis Kroon in Groningen stad hier door blijven de reis afstanden beperkt voor de lammeren.


Recepten met lamsvlees


Lamsbout

Braad de bout bij voorkeur met been, dan heeft het vlees meer smaak. Als de lamsbout in de oven wordt gebraden, bedruip het (vetarme) vlees dan regelmatig met het braadproduct. Zo voorkom je uitdroging van het vlees. Smaakidee: salie, knoflook.

Voedingswaarde - Per 100 g onbereid
Energie: 174 kcal.
Eiwit: 19.2 gram
Vet: 10.8 gram
IJzer: 1.4 milligram

Braden ± 55-60 min. (met been)


Lamsboutlap

Omdat er in een lamsboutlap nog een been aanwezig is, heeft dit stukje vlees een langere bereidingstijd nodig. Been is namelijk een slechte warmtegeleider. Smaakidee: balsamico, oregano.

Voedingswaarde - Per 100 g onbereid
Energie: 174 kcal.
Eiwit: 19.2 gram
Vet: 10.8 gram
IJzer: 1.4 milligram

Bakken ± 15 min.


Lamshaas

Laat de lamshaasjes vlak voor gebruik op kamertemperatuur komen. Dep de lamshaasjes voor gebruik met keukenpapier droog.
Smaakidee: honing, mosterd, olijfolie.

Voedingswaarde - Per 100 g onbereid
Energie: 158 kcal.
Eiwit: 20.7 gram
Vet: 8.3 gram
IJzer: 1.8 milligram

Bakken ± 3-4 min.


Lamskotelet

Vele vleesdelen van lam zijn zowel met als zonder been verkrijgbaar en moeten rosé gebakken of gebraden worden. Smaakidee: knoflook, peper.
Wist je dat... lamsvlees veel zink en vitamine B1 bevat? Lamsvlees goed warm gegeten moet worden?

Voedingswaarde - Per 100 g onbereid
Energie: 256 kcal.
Eiwit: 18.6 gram
Vet: 20.2 gram
IJzer: 1.4 milligram

Bakken ± 5 min.



Lamsrollade

Een lamsrollade kan van diverse vleesdelen gemaakt worden. Hoe magerder de rollade, hoe korter de bereidingstijd. Smaakidee: Provençaalse kruiden.
Wist je dat... lamsvlees gemiddeld meer vitamine B6 en B12 bevat dan rundvlees?

Voedingswaarde - Per 100 g onbereid
Energie: 187 kcal.
Eiwit: 20 gram
Vet: 11.9 gram
IJzer: 1.4 milligram

Stoven ± 90 min.


Lamsschouderlap

Schouderlappen zijn ook verkrijgbaar met been. De bereidingstijd daarvan is langer dan van schouderlappen zonder been. Van schouderlappen met been is het vlees echter sappiger en smakelijker. Smaakidee: laurier, mint.

Voedingswaarde - Per 100 g onbereid
Energie: 187 kcal.
Eiwit: 20 gram
Vet: 11.9 gram
IJzer: 1.4 milligram

Stoven ± 85-90 min.


Lamszadel

Vele vleesdelen van lam zijn zowel met als zonder been verkrijgbaar en moeten rosé gebakken of gebraden worden. Smaakidee: mint.
Wist je dat... lamsvlees altijd zo warm mogelijk opgediend en gegeten moet worden?

Voedingswaarde - Per 100 g onbereid
Energie: 256 kcal.
Eiwit: 18.6 gram
Vet: 20.2 gram
IJzer: 1.4 milligram

Braden ± 25-30 min.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.